*Nettavisen* Nyheter.

Dronning Mary av Australia?

Dersom australierne fikk velge, blir den danske kronprinsessen Mary deres neste monark.

24.10.05 08:35

(SIDE2): En australsk undersøkelse viste mandag at et flertall av innbyggerne «down under» foretrekker den danske kronprinsessen som sin neste monark fremfor Storbritannias prins Charles.

Vil ha Mary
Australia var tidligere en britisk koloni og Charles’ mor, Dronning Elizabeth II, er i dag monark over den store øya. Mange australiere ønsker at landet skal løse seg fra sine gamle bånd og bli republikk.

Men helt ferdig med det britiske imperiet er australierne ikke. For øverst på lista over foretrukne monarker, troner Charles’ sønn, prins William, melder nyhetsbyrået AP.

Prinsesse Mary (33) er født og oppvokst i Australia og jobbet som eiendomsmegler her inntil hun for noen år siden bergtatt av den danske kronprinsen på en av hans turer til landet. De to giftet seg i København i fjor sommer og 15. oktober i år fødte Prinsesse Mary Danmarks kommende tronearving.

Seks ganger Mary
10.000 australiere deltok i spørreundersøkelsen som ble presentert mandag. Her svarer 42 prosent at de ønsker det danske kronprinsparet som sin neste konge og dronning. Kun 7 prosent av de spurte ville ha britiske prins Charles og hans kone Camilla. Det er seks ganger mindre enn de danske tronearvingene.

Men dersom australierne kunne fått velge, ville hele 48 prosent helst hoppe over ett ledd på den britiske arverekken og innsette prins William som sin neste monark.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag