RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dronning Rania fødte en sønn

Kong Abdullah og dronning Rania av Jordan ble søndag foreldre til sitt fjerde barn, en liten gutt som har fått navnet Hashem.

Omstendighetene ville ha det til at lille Hashem kom til verden samme dag som faren feiret sin 43-årsdag, melder nyhetsbyrået AP. Abdullah ble konge i Jordan etter sin far, kong Hussein, i 1999.

Det står bra til med både mor og barn, heter det i en offisiell melding fra det jordanske hoffet. Kongeparet ber i den samme meldingen om at jordanerne heller gir penger til veldedige formål, fremfor å sende penger eller trykke dyre gratulasjoner i landets aviser.

Hashem er oppkalt etter profeten Muhammeds bestefar, og etter grunnleggeren av hashemittdynastiet, som den jordanske kongefamilien tilhører.

Kong Abdullah og dronning Rania, som giftet seg i 1993, har fra før av tre barn, sønnen Hussein (10) og døtrene Iman (8) og Salma (4).

I Jordan spekuleres det nå i at eldstesønnen Hussein er utsett til landets nye tronarving, etter at Abdullah i november strippet halvbroren Hamzah for kronprinstittelen. Søndag trykket regjeringsvennlige jordanske aviser flere bilder av Hussein på forsiden, alene eller sammen med sin far.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere