Dronningen oppgitt over Blair

Dronning Elizabeth er oppgitt over statsminister Tony Blairs manglende forståelse for jakt og andre spørsmål som opptar folk på landsbygda.

I over to år har dronningen advart Blair, skriver avisen The Telegraph, som hevder at dronningen har tatt opp spørsmålet med Blair under deres ukentlige audiens i over to år. Dronningen skal nå være irritert og oppgitt over at folket er splittet over Blair-regjeringens kontroversielle forslag om å forby revejakt.

Venner av dronningen sier til avisen at hun mener forrige ukes sammenstøt mellom demonstranter og politiet burde vært unngått.

Dronning Elizabeth har tilbrakt sommeren på Balmoral i Storbritannia, og møter statsministeren til audiens 13. oktober. Da kommer jaktforbudet garantert til å være et tema.

Misfornøyd
Den britiske dronningen skal holde seg unna politikken, men det er hun selv som røpte sin misnøye med Blair, i en samtale med en tidligere lokallagsleder i den britiske bondeorganisasjonen.

John Daw, som driver et gårdsbruk ved Crediton, fortalte søndag The Telegraph om da han møtte dronningen under en mottakelse i Exeter. Daw sa til dronningen at han ikke tror Blair og regjeringen skjønner hvordan folk på landet har det. Ifølge Daw svarte dronningen:

- Jeg vet det. Jeg sier det til ham hver uke når jeg treffer ham.

Oppgitt over Blair
Samtalen fant sted i mai 2002, etter at det britiske landbruket hadde blitt hardt rammet av munn- og klovsyken. Kilder nær dronningen mener imidlertid hun er mer bekymret nå enn den gang, noe en venn av dronningen også bekrefter overfor avisen.

- Verken dronningen eller prins Philip tror at Tony Blair og hans ministere har noen som helst forståelse for det som skjer på landsbygda, og de skjønner ikke hvorfor han må rote til alt sammen, sier kilden, som legger til at dronningen er oppgitt over mye av regjeringens politikk som gjelder landsbygda.

- Plikt til å si fra
- Bekymringen når det gjelder denne typen spørsmål er todelt: Hun ønsker ikke at det britiske folket skal være splittet, og som privatperson mener hun det er galt at byfolk skal fjerne tradisjonelle gjøremål på bygda.

Slottet uttalte søndag kveld at dronningens samtaler med statsministeren er private, mens statsministerens kontor ikke ville kommentere saken. Seniormedarbeidere ved hoffet mener imidlertid at dronningen har både en rett og en plikt til å fortelle statsministeren hva hun mener når hun møter ham.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.