Dronningen synes Charles sløser

Dronning Elizabeth er oppgitt over sin eldste sønn, prins Charles, og ser med motløshet på hans ekstravagante livsstil, som hun oppfatter som «grotesk».

- Det er ingen grunn til å legge skjul på at det har gått ganske galt for Charles. Dronningen synes prins Charles er vanskelig. Han er ekstravagant, og det liker hun ikke. Det er veldig trist. Familien er splittet, sier 76-årige Margaret Rhodes, dronning Elizabeths kusine.

Margaret Rhodes var niese av den avdøde dronningmoren, og også hennes hoffdame. Hun bor fortsatt på familieslottet Windsor, og letter på sløret om det anstrengte forholdet mellom mor og sønn i en biografi om Elizabeth og prins Philip: «Portrett av et ekteskap».

Uttalelsene hennes i biografien har vakt stor oppmerksomhet i Storbritannia, men Margaret Rhodes er ikke utelukkende negativ til tronarvingen:

- Prins Charles arbeider svært hardt, og ingen kan stille spørsmålstegn ved hans veldedighetsarbeid. Samtidig er det svært tydelig at hans innstilling til å bruke penger og til å representere er svært forskjellig fra hans mors, sier Rhodes til avisen Daily Mail.

Ifølge Margaret Rhodes synes dronningen at sønnens pengeforbruk er grotesk. Dronningen er kjent for å være svært sparsommelig, og går gjerne rundt på kvelden for å slå av unødvendig lys.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.