Dropper midtside burka-babe

Den britiske avisen Daily Star planla å starte med en «Dagens burka-babe», men skrinlegger det kontroversielle prosjektet.

Avisen hadde planer om å starte en spalte kalt «Dagens Fatwa», hvor leserne ville bli presentert for «Dagens burka-babe», samt en flaggbrenningskonkurranse med premier som en ny bil.

Torsdag bestemte Den britiske journalistforeningen seg for å imøtegå det provoserende prosjektet, og la til grunn at det var en bevisst handling for å støte og håne muslimer, skriver den danske avisen Ekstra Bladet.

Skandaløs
Fagforeningen opplyste om at den nye spalten ville «med vilje støte muslimer, og derfor utgjøre en alvorlig trussel for voldelige og farlige hevnangrep fra religiøse fanatikere, som kan bli støtt av artikkelen».

- Det er en skandaløs og aldeles uansvarlig idé, sier generalsekretæren i journalistforbundet Jeremy Dear.

Fagforeningens anmodning om å skrinlegge prosjektet fikk ledelsen i Daily Star til å tenke seg om to ganger.

Storm av reaksjoner
I februar trykket den danske avisen Jyllands-Posten tolv karikaturtegninger av profeten Mohammed. Dette resulterte i en storm av reaksjoner i store deler av den muslimske verden. Mye tyder på at dersom Daily Star hadde gjennomført planene, ville det ha skapt tilsvarende reaksjoner.

Storbritannias tidligere utenriksminister, Jack Straw, sa tidligere denne måneden at han nektet å snakke med muslimske kvinner dersom de var tildekket med slør. Utsagnet har skapt stor debatt i Storbritannia. Les mer her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.