RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dropper ny anklage mot Pamuk

Sist oppdatert:
Tyrkisk rett har bestemt at Orhan Pamuk likevel ikke skal tiltales for å ha vanæret det tyrkiske militæret.

Tyrkisk rett opprettholder anklagen mot den verdensberømte forfatteren om at han har fornærmet tyrkisk identitet.

Utsatt til februar
Orhan Pamuk, som har skrevet romanene «Mitt navn er Karmosin» og «Snø», har fått utsatt rettssaken til februar i påvente at han justisdepartementet og domstolen skal bli enige om det skal føres sak.

Pamuk er tiltalt etter gammel tyrkisk lov for å ha fornærmet tyrkisk identitet etter at han i flere intervjuer har snakket om folkemordet på armenerne i 1914 og behandlingen av kurderne. Nylig ga retten en bot til en annen tyrkisk forfatter og redaktør for å ha gjort det samme.

Vanskelig for EU-medlemskap
Rettssaken er en nøtt for tyrkiske myndigheter som vil gjøre seg attraktive for EU-medlemskap. EU har imidlertid gitt sterkt uttrykk for at om man dømmer den høyt profilerte Pamuk så vil sjansene om medlemsskap forminske betraktelig.

Nasjonalistiske advokater ønsket også å tiltale Pamuk for å ha hevdet at det militære utgjør en fare for tyrkisk demokrati. Dette har altså domstolen sagt nei til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere