RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drusere angriper sykebil med syriske sårede i Israel

En såret syrer ble drept da israelske drusere mandag gikk til angrep på en israelsk sykebil som transporterte to sårede syrere til sykehus.

Episoden fant sted i nærheten av den drusiske byen Majdal Shams på de okkuperte Golan-høydene da rundt 200 sinte drusere angrep ambulansen med steiner, tvang den til å stoppe og halte de to syrerne ut.

Den andre syreren overlevde, men ligger kritisk såret på sykehus, og to israelske soldater i sykebilen ble lettere skadd.

Det er andre gang på to dager at sykebiler er angrepet av drusere, som er bekymret for skjebnen til druserne på syrisk side av grensa midt i borgerkrigen.

For to uker siden ble en drusisk landsby på syrisk side av grensa angrepet av Nusrafronten, og minst 20 drusere ble drept.

De syriske druserne har tradisjonelt støttet opp om regimet til Bashar al-Assad, og de israelske druserne vil at Israel skal intervenere til fordel for Assad.

Så lenge ikke Israel intervenerer, krever de iallfall at sårede syriske opprørere ikke får behandling på israelske sykehus.

Siden krigen begynte for fire år siden, har Israel gitt medisinsk behandling til hundrevis av syrere som har tatt seg over grensa, angivelig uten å spørre hvilken gruppering de hører til.

En drusisk politiker, som er statssekretær i regjeringen til Benjamin Netanyahu, Ayoob Kara, sier imidlertid at han er blitt fortalt av forsvarsminister Moshe Yaalon at ingen medlemmer av IS eller Nusrafronten får behandling i Israel.

Druserne er en arabisk minoritet i Israel, Libanon og Syria som praktiserer en sidegren av islam. Det bor 110.000 drusere i Israel og 20.000 på Golanhøydene, som Israel erobret fra Syria under seksdagerskrigen i 1967.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere