*Nettavisen* Nyheter.

Drysset kondomer over paraden

Foto: ANTONIO SCORZA (AFP/Karneval)

President Lula da Silva kastet seg inn i årets karnevalfeiring i Rio.

24.02.09 12:14

1,2 milliarder kondomer skal brasilianske myndigheter bruke på å kjempe mot Aids og Hiv i 2009.

LES OGSÅ: Bruser med fjærene i Brasil

Mandag tok president Luiz Inácio Lula da Silva kampanjen i egne hender da nasjonen festet med samba i Rio de Janeiros gater. Fra en balkong kastet han ut kondomer til deltakere i paraden og publikum.

Forebyggende tiltak
En talsmann for presidenten sier at Lula da Silva med dette stuntet vil vise sitt engasjement, melder Associated Press. Kampanjen er et betydelig tiltak for å hindre spredningen av Aids i Brasil. 65 millioner kondomer blir delt ut bare denne hektiske karnevalsmåneden. I løpet av året skal 1,2 millioner kondomer deles ut.

Dette forebyggende tiltaket la på ingen måte noen demper på karnevalet i Rio. 70.000 tilskuere på Sambadrome stadion fikk se frodige damer, spektakulære flåter og fargerike dansere komme inn fra gatene. Sambaen var virkelig løs natt til tirsdag.

LES OGSÅ: Lite penger - stor fest

Den nasjonale begivenheten er en kamp der parader med nærmere 5000 dansere og nesten nakne karnevalsdronninger konkurrerer om å være de mest spektakulære. Sambaskolene blir blant annet bedømt på koreografi, atmosfære, organisering og sang, melder Reuters.

Små plagg
Den miste feil kan gjør utslag for sambaskolene.

- En bit av vingen min brakk og kostymet min er for trang, sier Daniella Cremer, en 25 år gammel modell som danser i fronten av en flåte fra sambaskolen Mocidade.

- Om noe faller av, er det bare å holde det gående helt til mål, sier hun.

I fjor ble en skole disket fordi en liten og vital del av antrekket til en sambadronning falt av. Dette lille tøystykket kalles «tapa-sexo» og dekker danserens skritt.

LES OGSÅ: Nakensjokk i Rio

I år er det kanskje danseren Dani Sperle, også hun fra sambaskolen Mocidade, som har det minste tøystykket foran sine edleste deler. Ifølge rapporter fra brasilianske medier er det snakk om et klesplagg som måler tre centimeter.

1610

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag