RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du har garantert sett arbeidet til norske Nora

HARDT ARBEID: - Folk som tror man kan komme til Los Angeles og få suksess over natta, tar feil, sier Nora Doench. Foto: Privat
HARDT ARBEID: - Folk som tror man kan komme til Los Angeles og få suksess over natta, tar feil, sier Nora Doench. Foto: Privat Foto: Privat
Sist oppdatert:
Lever glamourliv i Hollywood. - Folk som tror man kan komme til Los Angeles og få suksess over natta, tar feil.

For fire siden forlot Nora Bratteng (32) Storsteinnes i Balsfjord med kurs for USA. Nå lever hun livet som vellykket forretningskvinne i Los Angeles, skriver Nordlys.

Gjennom selskapet Movie Trailer House, som hun driver sammen med sin amerikanske mann, har hun klart å få fotfeste i det prestisjetunge filmmiljøet i Hollywood.

Holder på det norske
- Det er lett å bli sugd fullstendig inn i det amerikanske levesettet, men jeg prøver så godt jeg kan å holde på mine norske tradisjoner, sier Nora, som nå heter Doench til etternavn.

Derfor blir det 17.fest også i Los Angeles, og hun prøver å lære sin mann litt norsk.

Savner leverpostei

- Dessuten savner jeg norsk mat. Det pussige er at leverpostei og kaviar, kjedelig pålegg på norske bord, er noe jeg kan fantasere om her borte.

I sommer var hun tilbake i Balsfjord. Med sin mann.

- Det er deilig å komme hjem, nesten som "back to bacic". Først når man får ting litt på avstand ser man verdien i det man tar for gitt. Jeg savner familien. Mamma og pappa og min lillesøster bor fortsatt på Storsteinnes. Og så må jeg ikke glemme å si at jeg også savner de to andre søstrene mine og broren min.

Hjem igjen?

- Ja, jeg savner venner og familie veldig.

- Kan du tenke deg å flytte hjem igjen?

- Absolutt. Men om det blir til Balsfjord, vet jeg ikke.

Mens mørketiden senker seg over landsdelen, og folk sakte kommer i julemodus, planlegger Nora Doench og mannen Adam Doench cruise til karibien.

- Fin måte å lade opp til jul?

- Ha, ha. Det er en stor kontrast til norske juleforbredelser, men er det ikke greit med kontraster i livet..?

Jula for ekteparet Doench blir feiret på amerikansk vis i Hollywood med familie fra Norge på besøk.

Oppdrag Hollywood
Selskapet Nora Doench driver med sin mann, redigerer filmtrailere til de største Hollywood-produksjonene, og har blant annet Robert De Niro på skuespillerlista.

I en tre siders reportasje i kvinnemagasinet "Stella" forteller Balsfjordkvinnen om livet på Sunset Boulevard.

- Folk som tror man kan komme til Los Angeles og få suksess over natta, tar feil, sier hun til "Stella".

- Vi har enormt mye å gjøre og jobber nesten døgnet rundt, men det er et tegn på at businessen går bra, sier hun til magasinet.

Nora Doench flyttet til Los Angeles i 2008 for å studere produktmarkedsføring på Fashion Institute of Design&Merchandising. Planen var å flytte hjem etter et år, men så møtte hun sin kommende mann.

Drømmeliv
Siden har balsfjordkvinnen ikke sett seg tilbake.

- Jeg lever drømmelivet mitt nå.

Men stempelet som en "Hollywood-frue" liker hun ikke.

- TV-programmene viser et forskrudd bilde av virkeligheten. Sannheten er at de fleste kvinner er svært opptatt av sine egne karrierer. Alle vennene mine jobber hardt og tjener sine egne penger.

Likevel tar hun seg tid til fest og moro med sine venninner.

Da går turen først til favorittfrisøren, og et besøk hos den foretrukne makeup-artisten, mens det gjerne skåles i sjampanje, og kjoler blir prøvd.

Les andre saker fra Nordlys her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere