*Nettavisen* Nyheter.

Du kan bli mannen på månen

Sliter du med å komme deg inn på eiendomsmarkedet? Ikke fortvil. Nå kan du kjøpe tomt på månen for 248 kroner.

Det er den norske nettbutikken fanteri.com som videreformidler tomtene til det norske folk på vegne av Lunar Embassy og Moon Estates Ltd. For de som er lokalkjent, befinner tomtene seg på den nordre delen av Quadrant Foxtrot, innenfor område E-5.

Tomtenes størrelse er på 1 acre, som tilsvarer rundt 4,04 mål. Det skulle være nok til å bygge seg et koselig krypinn hvis sjansen en gang skulle melde seg.

Og hvem vet? Kanskje det blir en nyttig investering for fremtiden? Man skal vel ikke se bort fra at det kan forkomme en prisvekst også på det utenomjordiske eiendomsmarkedet.

Skjøtet i glass og ramme
Geir Gundersen er en av de som har benyttet seg av tilbudet. Hjemme på stueveggen henger beviset på at han eier en del av månen. Til begeistring og undring fra folk som er på besøk. Han oppgir tre grunner til at han gikk til innkjøp av tomten.

- For det første er det jo artig å kunne si at jeg eier en del av månen. For det andre var det jo ikke så dyrt, og for det tredje er jeg generelt sett fascinert av verdensrommet, sier Gundersen til TV 2 Nettavisen.

Gundersen sier at han kjøpte tomten allerede på 1990-tallet av et amerikansk nett-selskap, og at tomtene på den tiden var større enn de er nå.

- Tomten min er på 1700 acres (rundt 6868 mål, red. anm.), og kostet meg 29 dollar med porto fra USA, sier Gundersen som forteller at tomten hans ligger sørvest på månen, «nederst i venstre hjørnet».

Neste generasjon?
Måneeieren har ikke noe tro på at han kommer til å få brukt for tomten, men ser ikke bort fra at neste generasjoner kan få mer nytte av den.

- Den må nok eventuelt gå i arv for at den skal ha noe for seg, tror han.

Gjennom en lov godkjent i den amerikanske kongressen er Lunar Embassy den eneste autoriserte utsteder av tomter på månen. Med et godkjent og autorisert skjøte kan du bevise ovenfor alle dine venner og bekjente at du eier en del av månen.

Kun for privatmarkedet
Gundersen er verdensromentusiast og har fulgt nøye med på utformingen av lovverket til tomtene.

- Nasjoner har ikke lov til å eie noen områder på andre planeter, men forslaget om at privatpersoner heller ikke skulle få lov, fikk ikke gjennomslag, forteller Gundersen.

Når man kjøper en tomt på månen vil man i pakken motta blant annet et kart over månen, bekreftelse på at man innehar rettigheter til utvinning av naturressurser på tomten og en detaljert beskrivelse av lovverket ved å eie en tomt på månen

fanteri.com, som for øvrig har som mål «levere ting du ikke trenger», var ikke tilgjengelig for intervju fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.