RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dumper hodeløse lik i byen

Foto: RASHID IQBAL (EPA)
Taliban styrer en fjerdedel av landområdene nordvest i Pakistan.

Pakistanske styrker har onsdag sikret seg et lite fotfeste i en dal nordvest i Pakistan som var under Talibans kontroll.

Regjeringsstyrkene drepte elleve opprørere og fant fem hodeløse lik i nærheten av regionens hovedstad Mingora, melder nyhetsbyrået AP.

Dumper hodeløse lik
Innbyggerne forteller at Taliban har gjentatte ganger halshogget sine fiender og dumpet de hodeløse likene i byen. Den pakistanske hæren har så langt ikke tatt seg inn i Mingora, og det forventes at det blir en blodig og brutal bakkekrig når de rykker inn i byen.

I tillegg var det flere titalls Taliban-soldater som stormet et Nato-depot i grenseområdene til Afghanistan og satte fyr på åtte av alliansens kjøretøy. Talibans fremmarsj i Pakistan byr på bekymring og hodebry for myndighetene, og opprørerne er farlig nær den pakistanske hovedstaden Islamabad.

For en tid tilbake hadde gruppen rykket inn i Buner-distriktet som ligger bare 100 kilometer fra Islamabad.

Styrer 24 prosent av regionen
Ifølge et oversiktskart, som er utarbeidet for BBC, styrer Taliban 24 prosent av regionen i Nordvest-Pakistan. I tillegg har gruppen en stor tilstedeværelse i 38 prosent av regionen.

- Kartet illustrerer spredningen av Talibans styrke nordvest i Pakistan, noe både hæren og myndighetene har sverget de skal nedkjempe, sier BBC-korrespondent Barbara Plett.

Taliban-opprørerne har blant annet gått til angrep på jenteskoler, butikker, regjeringsbygninger og politistasjoner i områdene.

Taliban fikk lov til å innføre de omstridte sharialovene i Swat-dalen i februar i bytte mot at de la ned våpnene. Men våpenhvilen mellom Taliban og pakistanske myndigheter ble brutt i forrige uke og sistnevnte lanserte en massiv offensiv mot opprørerne.

800.000 på flukt
Pakistanske myndigheter hevder de har drept 750 opprørere, men samtidig har om lag 800.000 mennesker blitt drevet på flukt, noe som har resultert i en humanitær krise.

Rundt 700.000 sivile befinner seg fortsatt i konfliktsonen i Swat-dalen og lider av både mat- og vannmangel.

- Folk står overfor enorme vanskeligheter fordi de ikke klarer å skaffe matvarer til seg selv og sine barn, sier lokalpolitiker Syed Allahuddin til nyhetsbyrået AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere