RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dumpet baby i minus 29

Sist oppdatert:
Moren tullet sin nyfødte datter inn i et håndkle og forlot henne ute i sprengkulden.

Kanadisk politi jakter nå på barnemoren.

Det var Ed Anderson som ved en tilfeldighet snublet over pikebarnet på trammen da han skulle ut i kulda for å starte bilen lørdag. Gradestokken viste minus 29 grader, og saken har opprørt hele Canada.

FØRSTE MÅNED GRATIS: Få nyhetsvarsel på mobil - send NYHET til 1984

Jenta hadde ikke en gang fått klippet navlestrengen. Trolig kom hun til verden bare 20 minutter før hun ble dumpet på trappa til Ed Anderson.

Iskalde fingre
- Først skjønte jeg ikke at det var en baby, fordi hun var helt pakket inn. Da jeg så det var ei lita jente, skvatt jeg til og gav henne til kona, sier Anderson til avisen Globe and Mail.

Jentebabyens små fingre var iskalde, og Lee Anderson gjorde alt hun kunne for at jenta skulle få varmen. Ekteparet ringte etter ambulanse, men ambulansetjenesten mente først at et skrikende spedbarn ikke var noen grunn til å rykke ut. Men da Anderson fikk forklart dem hvordan barnet var kommet i hus, tok det bare ti minutter før de ankom.

Mann observert
Politiet i Saskatoon står uten spor etter jentas foreldre, og oppfordrer pikebarnets mor om å ta kontakt. Et vitne skal ha sett en mann med en bylt i armene på et busstopp i nærheten. Lyle Schmidt, en talsmann for politiet sier de er bekymret for morens helse.

Den vesle jentebabyen ble umiddelbart lagt inn på sykehus etter at hun ble funnet. Hun skal nå være i fin form, og vil med tiden bli plassert på barnehjem.

Oppkalt etter hund
Babyen var tullet inn i et håndkle og en sovepose. Jenta har nå fått navnet Peeka, etter Andersons hund.

Peeka er for øvrig Andersons egen vri på det norske ordet pike, forteller han.

Ti minutter før Anderson gikk ut, hadde hunden utålmodig knurret ved utgangsdøren.

Canada har hatt tre lignende tilfeller de siste tre årene, der nyfødte babyer er blitt dumpet på steder der det er relativt sannsynlig at barnet vil bli funnet.

Men avisen Globe and Mail skriver at et sykehus i Japan nylig har fått på plass et kuvøse der kvinner kan levere fra seg barn de ikke ønsker å beholde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere