RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dumpet Petterssons våpen

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
En time etter mordet på Sveriges statsminister Olof Palme skal Sigge Cedergren ha dumpet mordvåpenet i vannet, hevder svensk dokumentarfilmskaper.

De nye opplysningene har fremkommet i forbindelse med arbeidet med dokumentarfilmen "Jag såg mordet på Olof Palme", skriver den svenske avisen Expressen.

Filmskaperen Mikael Hylin skal innen kort tid legge frem de nye opplysningene for Palmeutredningen.

Tidligere mistenkt

Palmeutrederne har tidligere hatt mistanke om at Pettersson og Cedergren møttes mordnatten, uten å ha vært i stand til å få dette bekreftet.

Hylins opplysninger skal ha fremkommet gjennom hans kontakter med Stockholms underverden, hvor en nær bekjent av Cedergren forteller:

- Sigge Cedergren fortalte meg hva som hendte mordnatten. Han fortalte at han aldri avslørte det for politiet.

Overleverte revolver

Cedergren skal ha møtt en løpende Christer Pettersson i Luntmakargatan i Stockholm og fått overlevert en revolver. En times tid senere kjørte han ut til Lidingö og kastet våpenet i vannet, skriver Expressen.

Et testamente fra Hylins hovedkontakt i undermiljøet, Roger Östlund, som døde tidligere i uken av kreft, skal også granskes av Palmeutrederne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere