*Nettavisen* Nyheter.

Dutroux: - Jeg er ikke pedofil

Foto: (EPA/Scanpix)

I et brev skrevet i fengselscellen avviser Marc Dutroux at han er pedofil, og sier at han er blitt en syndebukk for å beskytte folk høyt på strå i et stort nettverk.

Dutroux er tiltalt for drep på fire jenter, og bortføring og seksuelt misbruk av to andre i en sak som har rystet Belgia og resten av Europa det siste tiåret. Han har innrømmet at han holdt jentene fanget, og at han har voldtatt dem, men i et brev som TV-kanalen AB3 har fått tak i, avviser Dutroux at han er pedofil.

Utdrag fra brevet ble lest opp på TV-kanalens nyhetssending. Dutroux sier han «verken er pedofil eller adolescentofil», men innrømmer likevel at han misbrukte Sabine Dardenne da hun var 12. Dardenne er ett av to av Dutroux’ ofre som fortsatt er i live.

Dutroux innrømmer videre i brevet å ha gjort «alvorlige feil», men insisterer på at han var en tjener for et større nettverk av pedofile.

- Min endelige løslatelse er den minste av mine bekymringer. Jeg er fullstendig klar over at jeg må bli en syndebukk for å beskytte de skammelige interessene til samfunnstopper, skriver Dutroux.

Rettssaken mot Dutroux er nå inne i den avsluttende fasen. Onsdag avviste både aktor Michel Bourlet Dutroux’ påstander om at han var en brikke i et større spill. Det samme gjør advokaten til Laetitia Delhez, den andre jenta som overlevde fangenskapet, sa onsdag at påstandene om et større pedofilt nettverk var et påfunn fra Dutroux og hans medtiltalte Michel Nihoul. Dutroux var en «isolert pervers person», mens Nihoul fant på en «gjennomarbeidet plan» for å forsvare dem, sa advokaten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.