Gå til sidens hovedinnhold

Dutroux hevder politiet hjalp ham

Marc Dutroux fortalte i retten at to politifolk hjalp ham med å bortføre to av jentene han er tiltalt for å ha drept.

Dutroux innrømmet i retten onsdag at han bortførte An Marchal (17) og Eefje Lambrecks (19) i 1995. Sammen med ham var medtiltalte Michel Lelievre (32), men også to andre menn, hevder Dutroux.

- Jeg fant ut senere at de to tilhørte politiet, sa Dutroux da han vitnet for første gang i saken mot ham onsdag, ifølge NTB.

De to jentene ble misbrukt seksuelt og siden funnet drept i hagen hans.

Dutroux fortalte også om kidnappingen av åtteåringene Julie Lejeune og Melissa Russo, som også ble funnet døde på hans eiendom. Han fortalte at han kom over de to jentene i byen Marcinelle samme med kona hans Michelle Martin og kameratene Michel Lelievre og Michel Nihoul, som også er tiltalt i saken. Også Bernard Weinstein, som Dutroux er tiltalt for å ha drept, var med på bortføringen.

Dutroux sier at han så Weinstein misbruke jentene seksuelt.

- Jeg ble sint, fortalte han til dommer Stephan Goux.

Weinstein skal da ha fortalt til Dutroux at «dette ikke er noe sammenliknet med hva som vil skje med dem dersom de ender om med Nihoul & co».

- Kona mi forklarte meg at det var bedre å holde på dem i noen dager, sa Dutroux. Det var derfor han bygget en hemmelig kjeller i huset sitt i Marcinelle, der jentene døde av sult, melder AFP.

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå