Gå til sidens hovedinnhold

Dutroux lover avsløringer

For første gang skal den pedofilitiltalte Marc Dutroux fortelle retten sin versjon av overgrepene og drapene han står tiltalt for. Advokaten hans lover «avsløringer».

Rettssaken mot Belgias mest forhatte mann startet mandag, og onsdag vil Dutroux for første gang dukke opp i vitneboksen. Advokaten hans, Ronny Baudewijn, sier at han klient vil «gi en avklaring» i saken.

- Han kommer til å si noe nytt, det er sikkert. Han kommer til å peke ut andre skyldige. Han vil si hva som skjedde, sier Baudewijn.

Den tidligere elektrikeren er tiltalt for i 1996 å ha kidnappet seks jenter, de to yngste bare åtte år gamle. De ble holdt innesperret og seksuelt misbrukt, og fire av dem døde i fangenskap.

Skylder på andre
Dutroux er tiltalt for voldtekt og drap på Julie Lejeune (8), Melissa Russo (8), An Marchal (17) og Eefje Lambrecks (19). To jenter overlevde misbruk og fangenskap i Dutroux’ kjeller: Sabine Dardenne (den gang 12) og Laetitia Delhez (14). Dutroux er også tiltalt for drap på sin tidligere venn Bernard Weinstein. Dutroux risikerer fengsel på livstid.

Dutroux’ kone Michelle Martin (44) og kameratene Michel Lelievre (32) og Michel Nihoul (62) er tiltalt for medvirkning til bortføring.

Før rettssaken har Dutroux lagt skylden for det som skjedde på de andre tiltalte, og hevdet at han bare er en liten del av et stort nettverk. Blant annet sier han at åtteåringene Lejeune og Russo døde mens han satt i fengsel for biltyveri, og at det var hans tidligere kone Martin som ikke matet dem slik at de døde.

Dutroux ble alt i 1989 dømt til 13 års fengsel for voldtekt av fem jenter, men slapp ut på et overvåkingsprogram etter tre år på grunn av god oppførsel.

Innrømmer kidnapping
To av jentene slapp unna med livet i behold. Dutroux har innrømmet at han kidnappet barna, men nekter for at han drept dem.

450 vitner er invitert til Arlon. Rettergangen blir en traumatisk opplevelse for hele nasjonen, ikke minst når overlevende Sabine Dardenne, som i dag er 20 år, skal gi sitt vitnemål.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot