RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dutrouxs andre offer fortalte om voldtekt

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Den andre jenta som overlevde belgiske Marc Dutrouxs kidnapping og fangenskap fortalte tirsdag retten om voldtekt og mishandling.

Ansikt til ansikt med overgriperen for første gang på over sju år fortalte Laetitia Delhez, den gang 14 år gammel, om hvordan Dutroux hadde lenket henne til en seng og voldtatt henne gang på gang.

–De første dagene voldtok han meg, sa Delhez, nå 22 år gammel.

–Han pleide å spørre om det gjorde vondt mens han smilte, som om det ga ham lyst til å le, tilføyde hun.

Senere tvang Dutroux henne inn i den provisoriske cellen i kjelleren på huset der han allerede holdt Sabine Dardenne fanget.

Unnskyldning
Dutroux selv sa senere at «jeg innser skadene jeg har forårsaket», men fikk et rasende tilsvar fra Laetitia Delhez:

–Unnskyldningene hans kan han dø sammen med, ropte hun.

Sammen med Sabine Dardenne, som vitnet mandag og første del av dagen tirsdag, har vitnemålet fra Delhez brakt saken til et foreløpig høydepunkt.

Den 47 år gamle Dutroux er tiltalt for drap, voldtekt og kidnapping. Fire av ofrene hans ble drept.

Dramatisk
I en dramatisk konfrontasjon i retten med Sabine Dardenne tidligere tirsdag insisterte den belgiske voldtektsmannen Marc Dutroux igjen på at han bare prøvde å beskytte henne.

–Skal jeg liksom takke deg, jeg da, svarte den 20 år gamle Dardenne som for andre dag på rad stilte opp som vitne i rettssaken mot mannen som kalles det belgiske monsteret.

Dutroux snakket ut etter at Dardenne spurte hvorfor han ikke overleverte henne til den pedofile banden han påstår sto bak bortføringene og drapene.

–Skulle ikke drepes
–Jeg har innrømmet mine feil i denne saken. Jeg overleverte henne ikke fordi hun skulle drepes. Når jeg er sammen med noen en tid, ender jeg med å bli knyttet til dem, sa han kaldt.

Etter å ha spurt spydig om hun skulle takke ham og forklart at hun satt alene og ble mishandlet hver dag, ba Dardenne dommeren om å få Dutroux til å tie stille.

Dardenne var 12 år gammel da hun ble bortført i mai 1996. Hun ble funnet etter 80 dager i et fangehull i kjelleren i huset til Dutroux, sammen med Laetitia Delhez. Mens hun var fange, ble hun jevnlig mishandlet og voldtatt.

Dutroux hevder at han bortførte henne på oppdrag av den tidligere forretningsmannen Michel Nihoul, som også er tiltalt i saken.

Problemer med å stole på menn
I et intervju med Brussel-avisen La Derniere Heure sa Delhez, som nå er 22 år, at «Dutroux frarøvet meg mer enn uskyldigheten».

Hun sa at overgrepene har fått store skadevirkninger på hennes forhold til menn.

–Jeg har problemer med å stole på dem, sa Delhez, som også var til stede i retten tirsdag.

Dutroux har kategorisk unngått øyekontakt med den 22 år gamle kvinnen i de åtte ukene rettssaken har pågått til nå.

(NTB-Reuters-DPA)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere