*Nettavisen* Nyheter.

Dyttet selvmordskandidat utfor brokanten

Foto: (Foto: AP)

Pensjonist brøt seg gjennom politisperringene og gikk til angrep.

26.05.09 09:36

Den drøye hendelsen fant sted i i byen Guangzhou i Kina torsdag, da en mann klatret opp på rekkverket ved Haizhu-broa og truet med å hoppe i døden etter å ha opparbeidet seg en gjeld på to millioner yuan (cirka 1.8 millioner kroner) i forbindelse med et feilslått byggeprosjekt.

Etter fem timer stod selvmordskandidaten fortsatt på kanten med uforrettet sak, og trafikkorken ble stadig mer omfattende.

Lei av kø
En 66-årig pensjonist så seg lei av å vente i kø, og ønsket å bistå politiet ved å snakke mannen fra å hoppe. Da han ble nektet dette, brøt han seg simpelthen forbi politisperringene og tok seg fram til mannen på rekkverket.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sjokkerte vitner så at 66-åringen strakk ut hånden mot selvmordskandidaten, for så å dytte ham utenfor. Deretter snudde pensjonisten seg mot folkemengden og løftet armene triumferende over hodet, skriver CNN, som siterer den kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Mannen falt cirka åtte meter før han landet på en av brannvesenets delvis oppblåste luftputer, og pådro seg skader i ryggraden og en albue. Han ble fraktet til sykehus for behandling.

- Tør ikke hoppe
- Jeg dyttet ham utenfor fordi slike folk er svært selvsentrerte. De tør ikke ta livet sitt, de ønsker bare å tiltrekke seg relevante myndigheters oppmerksomhet, sier den handlekraftige pensjonisten til Xinhua før han ble fraktet bort av politiet.

Der er ikke kjent hvorvidt han vil bli siktet for lovbrudd.

Bare siden april har elleve personer tatt livet sitt ved å hoppe fra Haizhu-broa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.