*Nettavisen* Nyheter.

E-postene som kan felle pastoren

- Skynd deg så vi kan leke, heter det i en av e-postene fra Helge Fossmos mange kvinner. Pastoren har nå endret forklaring.

06.02.04 08:26

Fossmo skal nå ha innrømmet at han har hatt et forhold til medsiktede Anette Linde, ifølge VG. Dermed bekrefter både Fossmo, Linde og vitner det politiet hele tiden har trodd - at pastoren i Knutby var utro.

Politiet i Uppsala har nå to spesialutdannete politifolk som går igjennom de beslaglagte datamaskiner, blant dem pastorens.

De har funnet e-poster mellom pastoren hans 26 år gamle elskerinne og nabo, skriver Expressen. E-postutvekslingen - som fant sted både før og etter drapet på pastorfruen Alexandra Fossmo - gjør at politiet tror de to er direkte innblandet i drapskomplottet.

Kirsti Brud
Pastorens hjemmeside er stengt, men politiet har tilgang til alle e-poster på hans gamle hjemmeside. Der finnes en rekke kjærlighetserklæringer fra kvinner.

En av dem som har skrevet, kaller seg "Kristi Brud". Åsa Waldau (38), den dreptes søster, er utpekt til "Kirsti Brud" i menigheten.

I en e-post Expressen har fått tilgang til, skriver hun:

"Skynda er att städa klart så att vi kan leka snart! Kram."

"Ligger og venter"
En annen kvinne skriver: " Hello Darling! Jag kanske ligger och sover och väntar på dig, mitt hjärta, mitt allt. Jag älskar dig! Glöm inte det! Puss och kram! Din Egen."

En tredje skriver: "Jag vill bara tala om att du är UNDERBAR jag älskar dig. Love ya. Kramis din lilla flicka/E...

En ung jente i en menighet har også skrevet til pastoren: "Det var ett tag sen man såg dig...det börjar kännas lite tomt. Jag kommer nog och hälsar på dig i din lilla stuga. KRAAAAAM.

Speiler maskinen
- For at ingen meldinger skal forsvinne, " speiler" vi pastorens data og legger over på vår egen harddisk. Det finnes maskiner der ta informasjon slettes når man går inn i den. Derfor sikrer vi alt, sier etterforskningsleder Kenneth Ågren.

Totalt er 107 vitner avhørt i saken, i tillegg til de tre siktede. En eventuell tiltale ligger flere måneder frem i tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag