Gå til sidens hovedinnhold

eBay ble truet med spøkelse

En irritert markedsfører for nettstedet eBay truet ledelsen med å drepe seg selv og komme tilbake for å hjemsøke dem som spøkelse.

En rumensk mann bosatt i USA har tatt eBay rekrutteringsprogram på alvor og reiste til Romania for å lære opp brukere til å bruke internett og eBays auksjoner forteller Washington Post.

Mistenkelig
eBay betaler medlemmer opp til 45 dollar per person som blir rekruttert, og etter sin tur til Romania sendte han en saftig regning til selskapet.

De fant det mistenkelig at hundrevis av nye brukere ble registrert på diverse nettkafeer over hele Romania som blant annet kjøpte dyre plasmaskjermer og datamaskiner.

Avviste kravet
eBay avviste kravet og gav mannen beskjed om at han ikke fikk rekruttere nye brukere lenger.

Dette tok ikke mannen godt, og begynte derfor i 2003 å sende toppledelsen i eBay trusselbrev etter at han mente eBay skyldte han minst 7.200 dollar – etter et opprinnelig krav på 800.000.

I brevene truet han blant annet med å ta selvmord og komme tilbake som spøkelse for å hjemsøke ledelsen og deres familie. Brevene ble sendt både til daglig leder Meg Whitman og grunnlegger Pierre Omidyar.

Få med egne maskiner
Mannen innrømmet å ha gått noe langt i brevene, men står fast på at han ikke har svindlet eBay.

At kontoer stort sett er registrert på nettkafeer forklares med at relativt få personer i Romania har egne datamaskiner. Nettkafeer er derfor det naturlige stedet å surfe.

Nå er mannen dømt for trusler og risikerer fem års fengsel og opp til 250.000 dollar i bot.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken