RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ebolapasient koblet til respirator

Den ebolasmittede mannen i Dallas er koblet til respirator og en dialysemaskin som renser nyrene, opplyser sykehuset der mannen er innlagt.

Mannens leverfunksjon ble dårligere i løpet av helgen. Selv om dette nå er blitt bedre, mener leger ved Texas Health Presbyterian Hospital at leverfunksjonene vil kunne gå opp og ned de nærmeste dagene.

Mannen ligger nå i kunstig koma, kroppstemperaturen er normal, og han har mindre diaré enn tidligere, opplyser familiemedlemmer som har snakket med sykehusets leger.

Liberieren er den første personen som har fått påvist det dødelige viruset på amerikansk jord. Han har ligget i full isolasjon siden 28. september, og han har også mottatt det eksperimentelle medikamentet brincidofovir.

Et sykehus i Nebraska har opplyst at de bruker det samme medikamentet i behandlingen av en amerikansk journalist som ankom USA mandag etter å ha blitt fløyet fra Liberia.

Det er uvisst hva slags medikamenter den norske ebolasmittede kvinnen kommer til å få. Hun er nå innlagt på Oslo universitetssykehus i full isolasjon etter å ha blitt fløyet fra Sierra Leone, der hun jobbet for Leger Uten Grenser. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere