*Nettavisen* Nyheter.

Ecuador kaster ut 20 amerikanske tjenestemenn

Quito (NTB-AFP): Ecuadors president har beordret 20 ansatte i det amerikanske forsvarsdepartementet til å forlate landet.

President Rafael Correa ga ordren 7. april, og offiserene og tjenestemennene må være ute av landet innen utgangen av måneden, opplyser den amerikanske ambassaden i Ecuadors hovedstad Quito.

Talsmann Jeffrey Weinshenker sier at USA respekterer Ecuadors rett til å utvise amerikanerne, men sier at beslutningen vil «sterkt redusere vårt bilaterale samarbeid i sikkerhetsrelaterte saker».

– Ecuadorianske myndigheter har gjort det klart at de ikke lenger vil ha denne sikkerhetsassistansen. Amerikanske myndigheter reduserer derfor samarbeidsprogrammet og vil flytte de ressursene til andre steder i verden, sier han i en uttalelse til nyhetsbyrået AFP.

Med utkastelsen oppfyller Correa et gammelt løfte om å redusere antallet amerikanske offiserer og soldater i landet. I januar sa presidenten at det var på grunn av bekymringer om amerikansk spionasje og imperialisme.

Ifølge myndighetene i landet var det omtrent 50 amerikanske, militære tjenestemenn i landet da beslutningen ble tatt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag