*Nettavisen* Nyheter.

Egeland: - Enorm skuffelse

Foto: (AP/Scanpix)

-Vi er enormt skuffet over at den lovede bombestansen ikke ble noe av, sier FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland til TV 2 Nettavisen.

01.08.06 14:23

Søndag lovte israelske myndigheter 48 timer stans i luftangrepene mot Sør-Libanon. Likevel fortsatte angrepene mandag og tirsdag. Tirsdag var det massive angrep i Sør-Libanon.

Flyktninger risikerer livet når de forsøker å komme seg unna kamphandingene.

- Vi er enormt skuffet over at det ikke ble stopp i bombingen, og en humanitær våpenhvile slik amerikanerne kunngjorde da utenriksminister Condoleezza Rice forlot Libanon, sier Jan Egeland til TV 2 Nettavisen.

- Vi jobbet hardt med å planlegge en stor oerpasjon fra Beirut de neste døgnene, fotsetter han.

I stedet for å kunne sende inn store forsyninger, må FN og hjelpeorganisasjonene nøye seg med mindre sendinger. Mandag kom to konvoier med hjelp til Sør-Libanon. Tirsdag er fire forsendelser på vei.

- Men det er ikke mulig å få til den store innsatsen i området som vi hadde håpet på, sier Egeland.

Øker
FN og Røde Kors må varsle om planlagte hjelpekonvoier

- Kapasiteten øker. Men det er forskjell på en begrenset operasjon og det skippertaket vi hadde lagt opp til, sier Egeland.

Tirsdag pågikk harde kamper i Sør-Libanon. 20 Hizbolla-soldater skal være drept, melder kilder i den israelske hæren. Den arabiske TV-stasjonen Al-Jazeera hevder at tre israelske soldater er drept.

Færre angrep mot Israel
Observatører i UNIFIL-styrken melder om spredte angrep med raketter og bombekastere. Men antall angrep har er langt færre enn tidligere.

Representanter for den israelske regjeringen sier det vil gå minst ti dager før motstanden fra Hizbollah er slått ned. Statsminister Ehud Olmert sa mandag at det er uaktuelt å inngå våpenhvile før målet er nådd.

- Vi er bestemte på å vinne denne striden. Vi vil ikke gi opp målet vårt om å leve et liv fritt for terror, sa han.

FN har utsatt diskusjonen om en eventuell fredsbevarende styrke i Sør-Libanon til torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag