RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Egeland møter Mugabe

Sist oppdatert:
FN-utsending Jan Egeland er på plass i Zimbabwe for å vurdere den humanitære situasjonen i landet.

Regjeringens siste kampanje mot slumstrøk i Zimbabwe har ifølge FNs beregninger gjort 700.000 mennesker hjem- eller arbeidsløse.

Hardt skyts mot Mugabe

Ifølge den statlige nyhetskanalen i landet er Egeland ankommet. Under oppholdet i Zimbabwe skal Egeland blant annet møte president Robert Mugabe. Den norske FN-toppen blir i det kriserammede frem til onsdag. Foruten presidentsamtalene, er det forventet at han besøker områdene som ble rammet av regjeringens «opprydningskampanjer» i sommer.

Humanitære organisasjoner og regjeringskritikere sier ødeleggelsene myndighetene beordret, var myntet på å knekke den sterke opposisjonen mot Mugabes regjering i enkelte urbane strøk.

President Mugabe hevder ødeleggelsene var nødvendige for å utrydde sykdom, og for å knuse svartebørshandlere han mener hindrer landets økonomiske utvikling.

Splittet opposisjon
Ifølge AP er det usikkert hvorvidt Egeland har planlagt møter med representanter for Zimbabves dypt splittede opposisjon. Bevegelsen for demokratisk forandring ble splittet over uenigheter vedrørende hvorvidt de skulle boikotte valget til et nylig opprettet overhus i parlamentet.

Forrige uke vant Mugabes parti et overveldende flertall av de 66 setene. Kun 19 prosent av de stemmeberettigede avga stemme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere