RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eget flyselskap for røykere

En tysk entreprenør ønsker å lansere et eget flyselskap for røykere.

Den tidligere aksjemegleren Alexander Schoppmann leter etter kapital til å starte opp flyselskapet, melder BBC. Flyselskapet Smintair, smokers international airways, har som mål å bringe tilbake de glade dager for røykende flypassasjerer. Planen er å fly to Boeing 747 på strekningen Düsseldorf-Tokyo.

Luksusfly
Selskapet kommer ikke til å satse på noen økonomiklasse, men sikter seg inn mot kunder som er villig til å betale litt ekstra for å kunne røyke på lange strekninger.

Samtlige 138 seter på flyet vil være for røykere, og siden et Boeing 747 normalt sett har flere flyseter enn dette, vil det være ekstra benplass for passasjerene.

Anti-røykere uønsket
I tillegg får det øverste dekket en egen lounge. Schoppmann skriver i stillingsbeskrivelsen på websiden til Smintair at allergikere og anti-røykere ikke er ønsket.

Schoppmann sier at det er økonomiske grunner til at røking ble forbudt på fly. Før i tiden fikk man nemlig frisk luft pumpet rett inn i flykabinen. Nå har nye og billigere aircondition-systemer tatt over.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere