Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Egon Olsen får egen vei

Foto: Scanpix/EPA/JORGEN JESSEN
Sist oppdatert:
Danmarks utgave av Egon Olsen blir udødelig, men ikke på den måten han hadde tenkt seg. Veien fram til porten ved Vridsløselille Statsfængsel blir trolig døpt om til Egon Olsens Vej.

Før har veistumpen foran fengselet der den danske originalutgaven av mesterforbryteren vandret ut i begynnelsen av hver Olsenbande-film hett Fængselsvej. Nå stiller både finansminister Thor Petersen og Albertslund-borgermester Finn Aaberg seg bak kravet om nytt navn, skriver avisen Politiken.

Elsket skurk
Så vel riks- som lokalpolitikere ønsker på denne måten å hedre den nylig nylig avdøde skuespilleren Ove Sprogøe (bildet), som var hele Danmarks Egon.

- Det er en artig idé, og jeg kan ikke umiddelbart se at det er noe i veien for å endre navnet, sier Finn Aaaberg.

Ideen stammer opprinnelig fra en gruppe innsatte i Vridsløselille. De mente at det var på tide å gi «den mest elskede skurk og vaneforbryter i nyere dansk historie» en egen vei, het det på Politikens nettsider tirsdag.

Shakespeare
Ove Sprogøe døde tirsdag i forrige uke i en alder av 84 år. Han var en stor skuespiller som gjennom et langt liv tolket både Shakespeare og Tsjekov, han var en høyst troverdig Dr. Hansen i fjernsynsserien «Matador», men for mange dansker var han først og fremst Egon. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!