RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Egypt forbyr muslimsk demonstrasjon

Sist oppdatert:
Rundt 90 medlemmer eller tilhengere av den forbudte bevegelsen Det muslimske brorskap ble holdt tilbake eller arrestert av politiet i Egypts hovedstad Kairo søndag.

Brorskapet er landets største opposisjonelle bevegelse og myndighetene hindret aktivistene i å gjennomføre en demonstrasjon med krav om politiske reformer, blant annet grunnlovsendringer.

Innenriksdepartementet sier i en pressemelding at de holdt tilbake 50 stykker fordi de nektet å spre seg. Departementet sier at demonstrasjonen ikke hadde blitt godkjent og var unødvendig uansett fordi egyptere har andre kanaler for å uttrykke sine meninger, skriver Ap.

I tillegg ble seks medlemmer av Det muslimske brorskap arrestert og 49 av dem som sto bak organiseringen av demonstrasjonen, holdt tilbake av politiet søndag, ifølge Essam el-Erian fra opposisjonsbevegelsen.

De 49 mennene som ble holdt tilbake, skal ha vært i besittelse av bøker og publikasjoner som inneholder kritikk mot myndighetene. De skal også ha forsøkt å rekruttere nye medlemmer til Det muslimske brorskap, ifølge en egyptisk tjenestemann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere