RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Egyptisk domstol opprettholder dom mot tre aktivister

En egyptisk domstol besluttet mandag å opprettholde den tre år lange dommen for tre profilerte aktivister som sto tiltalt for å ha organisert en ulovlig demonstrasjon i november i fjor.

Domfellelsen ble utsatt på ubestemt tid i desember, og mandag var de tre aktivistene på ny i retten.

Ahmed Maher, en kjent egyptisk aktivist, Ahmed Douma, en kjent blogger, og Mohammed Adel, en av lederne i 6. april-bevegelsen, sto tiltalt for å ha organisert en ulovlig protest 30. november utenfor Abdeen domstol i Kairo.

Alle spilte en sentral rolle i folkeopprøret mot ekspresident Hosni Mubarak våren 2011.

– Dagens dom mot tre av de mest profilerte aktivistene etter 25. januar-revolusjonen i 2011 er enda en spiker i kisten for Egypts revolusjon, sier Human Rights Watch-direktør for Midtøsten og Nord-Afrika Sarah Leah Whitson til AFP.

Siden den folkevalgte presidenten Mohamed Mursi ble kastet av militæret i juli i fjor, har mer enn 1.400 personer mistet livet. I midten av mars ble 529 tilhengere og medlemmer av Det muslimske brorskap dømt til døden etter summarisk behandling for drap på politifolk, opptøyer og angrep på politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere