RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eide blir FN-sjef i Afghanistan

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Kai Eide blir FNs spesialutsending i Kabul, melder NRK.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon utnevnte torsdag diplomat Kai Eide som FNs nye spesialutsending for Afghanistan, melder Reuters.

Fartstid fra fredsmekling
Han er i dag politisk direktør i Utenriksdepartementet, og er blant Norges mest erfarne diplomater. Han har vært Nato-ambassadør i fire år, og har lang fartstid fra fredsmekling på Balkan.

FNs spesialutsending får den store oppgaven med å samordne den militære og humanitære innsatsen i Afghanistan. Forventningene er store til en ny internasjonal strategi, etter at antall angrep har gått kraftig opp det siste året.

Ingen kommentar fra Eide
Stillingen er nyopprettet, på initiativ fra utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Eide ble aktuell i jobben etter at briten Paddy Ashdown i praksis ble vraket av den afghanske regjeringen. Afghanistan utenriksminister Rangin Dadfar Spantene signaliserte imidlertid at Eide var et bedre valg, da han besøkte Oslo i februar.

Utenriksdepartementet opplyser overfor Nyhetskanalen at det ikke vil komme noen kommentar fra deres hold torsdag. Eide vil heller ikke snakke med media.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere