RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eklund søkte norske kvinner

Sist oppdatert:
Han kan også ha tatt vare på trofeer fra åstedene, så nå jaktes det på gjemmesteder.

STOCKHOLM (Nettavisen): Anders Eklund er tiltalt for drapene på Engla Juncosa-Höglund (10) og Pernilla Hellgren (31), samt en annen voldtekt i 2006 og oppbevaring av barneporno.

Ifølge Expressen mistenker politiet nå at han kan ha tatt vare på trofeer fra ugjerningene og gjemt dem på et hemmelig sted.

- Det er mye mulig at han ikke har kastet dem, slik han påstår, sier en politikilde til Expressen.

Tror ikke Eklund
Anders Eklund skal ha tatt Pernilla Hellgrens mobiltelefon, lommebok og filofax etter at han drepte henne., og etter drapet på Engla skal han også ha tatt hennes mobiltelefon.

Politiet har ikke funnet noen av sakene i huset hans, men utelukker ikke at han kan ha gjemmesteder andre steder i landet, ettersom han reiser så mye.

Eklund påstår selv at han har kastet tingene.

Det tror ikke politiet noe på.

Bakgrunnen for mistanken er at Eklund har endret sin forklaring flere ganger, og har blant annet oppgitt tre forskjellige steder hvor han skal ha kastet Englas mobiltelefon.

I rettssakens første dag, mandag, nektet han først for å ha voldtatt Pernilla, for så å innrømme det etter press fra aktor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fant papirserviett og kart
Ifølge VGNett skal politiet ha funnet en papirserviett med navn og adresse til to kvinner i sidelommen på en blå koffert.

I tillegg skal det ha blitt funnet tre kart over Norge.

Politiet skal også ha funnet en rosa lommebok med en norsk 50-lapp og en rekke norske mynter på Eklunds kjøkken.

- Vi har vært i kontakt med norsk politi på bakgrunn av disse funnene, men det er for tidlig å si noe om hva dette betyr. Det er uansett Rikskriminalpolisen som har ansvar for å etterforsker beslagene og eventuelt delegere disse for ytterligere utredning hos andre politimyndigheter, sier Mats Nygårds, kommisar ved Dalarne politistasjon til samme avis.

I Stockholm jobber en såkalt gjerningsmannsprofilgruppe hos Rikskriminalpolisen med å registrere og kartlegge alle Eklunds bevegelser så langt tilbake som til 90-tallet, for å sjekke ham opp mot andre uløste draps- og voldtektssaker.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sjekkes mot uløste drap i Norge
Nettavisen har tidligere skrevet at Eklund vil bli sjekket opp mot uløste drapssaker i Norge.

I april skrev Nettavisen at etterforskerne av de uoppklarte drapene på Trude Espås, Kristin Juel Johannessen og Tina Jørgensen ønsker å se om Anders Eklund kan knyttes til disse.

Lensmann Jens-Arne Hessegjerde har jobbet med det uoppklarte drapet på Trude Espås i Geiranger i tolv år, og sier at deres strategi i etterforskningen er å sjekke alle muligheter i håpet om å få en oppklaring:

- Nå må vi sjekke ham opp mot vår database, og så eventuelt gjøre de nødvendige skritt i forhold til svensk politi, sa han til Nettavisen i april i år.

Tom Olaisen har etterforsket drapet på Kristin Juel Johannessen (12) som ble funnet kvalt på Mørk i Larvik 5. august 1999.

- Vi har bedt Kripos ta kontakt med svenske myndigheter for å sjekke om denne 42-åringen som har innrømmet drapet på Engla også kan ha hatt noe med drapet på Kristin Juel Johannessen, sa Olaisen til Nettavisen i april i år.

Politiet har blant annet en håranalyse og et håndavtrykk på hjelmen til Kristin som de er interessert i å sjekke opp mot Eklund.

Også i Tina Jørgensen-saken i Stavanger holder politiet mulighetene åpne for en mulig forbindelse til Engla-saken. De overlater imidlertid vurderingen for hvordan dette skal sjekkes til Kripos.

- De har personell her i Stavanger som vi stadig diskuterer både denne og andre saker med, men det er de som har kontakten med Sverige, sa politiinspektør Ernst Christian Rossebø til Nettavisen i april i år.

Nettavisen følger rettssakens andre dag fra Stockholm

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere