RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eks-banktopp svindelbeskyldt

(Bank of America)
Sist oppdatert:
Amerikanske myndigheter beskylder Ken Lewis for svindel.

Statsadvokat Andrew Cuomo i New York annonserte torsdag at det er tatt ut sivilt søksmål mot flere tidligere toppledere i storbanken Bank of America. En av disse er Ken Lewis (62), som gikk av som toppsjef i Bank of Amrerica ved nyttår.

Cuomos kontor mener banktoppene har lurt både investorer og myndighetene i forbindelse med overtagelsen av investeringsbanken Merrill Lynch, som vaklet på randen av konkurs under finanskrisen i september 2008.

Oppkjøpet har tiltrukket seg ekstra mye oppmerksomhet på grunn av eventyrlige bonuser som ble betalt ut til ansatte i Merrill Lynch.

I søksmålet hevdes det at ledelsen i Bank of America bevisst skjulte tap i Merrill Lynch for å få sine aksjonærer til å si ja til overtagelsen, og deretter presset myndighetene til å få 20 milliarder dollar i støtte ved å overdrive sin mulighet til å kansellere avtalen, noe som ganske sikkert ville utløst konkurs i Merrill Lynch.

- Bank of America og dens ledere bedrog myndighetene og skattebetalerne på et svært vanskelig og sensitivt tidspunkt, sa Cuomo på en pressekonferanse, ifølge CNN.

Banken avviser søksmålet som fullstendig grunnløst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere