Eks-minister slakter Bush

«Som en blind mann i et rom fullt av døve mennesker». Slik omtaler USAs tidligere finansminister George W. Bush i regjeringsmøtene.

09.01.04 22:29

Den tidligere amerikanske finansministeren Paul O'Neill er ikke nådig når han første gang tar bladet fra munnen og sier hva han mener om sitt tidligere arbeidskollegium under ledelse av president George W. Bush.

O'Neill karakteriserer Bush som en svært lite inspirerende leder. Bush er en uengasjert president som ikke oppmuntrer til faglig debatt, verken i regjeringssamlinger eller i enkeltsamtaler med sine ministre, skriver han i en bok som snart slippes i USA.

Ingen dialog

13 måneder har gått siden den mektige finansministeren fikk fyken av president Bush under anklage av «ikke å være en lagspiller» .

Så langt har han holdt tett om hva han mener om sine tidligere kolleger, men i anledning boken han har skrevet om tiden som finansminister, ga han et intervju med CBS-programmet «60 Minutes», som sendes førstkommende søndag.

Her uttaler han ifølge AP at de to årene på laget til Bush ga ham den bestemte følelsen av at USAs president er «som en blind mann i et rom fullt av døve mennesker».

Et av sine første arbeidsmøter med Bush beskriver han slik:

- Jeg gikk inn med en lang liste med ting å snakke om og - trodde jeg - engasjere Bush i. Til min overraskelse viste det seg at jeg ble snakkende og presidenten bare lyttet. Det var for det meste en monolog.

- En leder

I Det hvite hus preller kritikken av.

- Jeg mener presidentens måte å styre på og prioritere er velkjent. Presidenten er en person som leder oss gjennom våre største prioriteringer og handler tilsvarende, og det er nøyaktig det han vil fortsette å gjøre, var den noe uklare uttalelsen talsmann Scott McClellan overbrakte et fulltallig pressekorps fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag