RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eks-offiser pågrepet etter drapsforsøk

En pensjonert russisk offiser avhøres etter drapsforsøket på tidligere finansminister Anatolij Tsjubais, som er sjef for det statlige strømmonopolet.

Bilen Anatolij Tsjubais (49) satt i ble beskutt da han var underveis til jobb torsdag morgen. To bevæpnede menn i kamuflasjeklær åpnet ild med automatvåpen, men kulene prellet av på den pansrede bilden. Like før skytingen startet, ble en mindre bombe utløst. Tsjubais selv slapp uskadd fra attentatet.

Anatolij Tsjubais, som var en av arkitektene bak tidligere president Boris Jeltsins reformprogram, er en av Russlands mest hatede menn, ifølge Aftonbladet, og russisk politi etterforsker skyteepisoden som et drapsforsøk.

Like etter attentatet beordret Moskvas politisjef en massiv jakt på gjerningsmennene. En pensjonert offiser ble torsdag kveld tatt inn til avhør i forbindelse med attentatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere