RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eks-sikkerhetssjef ble statsminister

Sist oppdatert:
Kirgisistans ferske president Kurmanbek Bakijev utnevnte mandag en tidligere opposisjonspolitiker til fungerende statsminister.

Bakijev kom selv til makten etter at opprøret i mars, som førte til at tidligere president Askar Akajev ble tvunget til å forlate landet. Bakijev har fungert som president etter Akajevs fall, og ble i juli valgt til president, med 89 prosent av stemmene.

Den overveldende valgseieren kom etter at Bakijev hadde inngått en avtale med Felix Kulov, som satt fengslet under opprøret. Kulov hadde planlagt å stille som presidentkandidat, men lot være etter at Bakijev lovet ham posten som statsminister.

Felix Kulov var tidligere sikkerhetssjef i Kirgisistan, men kom på kant med president Akajev, og satt fem år i fengsel under det forrige regimet.

Kurmanbek Bakijev ble innsatt som president i en seremoni i hovedstaden Bisjkek søndag, med rundt 5000 innbudte gjester til stede. Få statssjefer hadde imidlertid takket ja til noen invitasjon, den eneste representanten for sambandet av tidligere sovjetrepublikker, var Kazakstans president Nursultan Nazarbajev.

Russland ble representert av Sergej Mironov, leder for føderasjonsrådet, overhuset i den russiske Dumaen. USA var representert av handelsminister Carlos Gutierrez.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere