RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eks-statsminister dømt til 44 år i fengsel

Burmas tidligere statsminister er dømt til 44 års fengsel for korrupsjon og bestikkelser.

Opplysningene kommer fra en anonym offentlig tjenestemann, skriver nyhetsbyrået Associated Press. Uautorisert offentliggjøring av informasjon fra myndighetene i landet kan bli behandlet som en kriminell handling av militærjuntaen som styrer landet.

Tidligere statsminister general Khin Nyunt ble tvunget til å gå av i oktober i fjor, og skal ha blitt stilt for retten av en spesialdomstol i Insein-fengselet tiltalt på åtte punkter, blant annet korrupsjon og bestikkelser.

Avgjørelsen ble ikke rapportert av statlige mediene og rettssaken var lukket for offentligheten.

Ifølge den anonyme tjenestemannen betyr dommen at Nyunt blir sendt i fengsel, om han begår kriminelle handlinger i løpet av domsperioden.

Myndighetene opplyste opprinnelig at Khin Nyunt gikk av på grunn av helsemessige årsaker, men beskyldte ham senere for å stå i sentrum av en stor korrupsjonssak. Nyunt ble sett på som en av de mer liberale blant militærjuntaens styre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere