RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksamensjukset med walkietalkie

(Foto: Ap/Scanpix)
Sist oppdatert:
Studenter hadde trådløse mikrofoner og hjelpere med walkietalkie.

Tre kinesiske studenter ble fredag arrestert i hovedstaden Beijing etter et omfattende forsøk på eksamensjuks, melder nyhetsbyrået Xinhua.

Politiet fattet mistanke mot en minibuss som sto parkert (u)lovlig lenge utenfor et eksamenslokale i byen. Da de sjekket bilen fant de tre personer, hvorav to av dem stirret på en dataskjerm og snakket lavmælt i en walkietalkie.

Inne i selve eksamenslokalet satt en student som leste inn eksamensspørsmålene i en trådløs mikrofon. Han skulle etter planen få svarene inn på en ørliten hodetelefon.

De tre som ble arrestert hadde ifølge Xinhua krevd om lag ni tusen kroner for tjenesten, og begge parter må se langt etter belønningen.

Kina ruster nå opp for å møte den teknologiske fuskeutfordringen. Naboprovinsen Liaoning har brukt 80 millioner kroner på å utstyre sine 8.000 eksamenslokaler med metalldetektorer og kameraer, nettopp for å stoppe denne typen forsøk.

Sikkerheten rundt eksamenene er svært streng, for 10 millioner studenter kjemper om 5,7 millioner studieplasser. Eksamensoppgavene holdes svært hemmelige i landet.

De involverte kan også vente seg strenge straffer. Et lignende svindelforsøk i fjor endte med ett års betinget fengsel for bakmennene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere