RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksplosjon på flyplass i Nairobi

Sist oppdatert:
To personer ble lettere skadd i en eksplosjon på flyplassen i Kenyas hovedstad Nairobi søndag ettermiddag. Årsaken til eksplosjonen er ukjent.

Eksplosjonen skjedde i en butikk ved Wilson Airport søndag ettermiddag. Den utløste en brann som skadet deler av taket og avgangshallen vegg i vegg, opplyser inspektør Jaspher Ombati til nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Brannmannskaper kom raskt til stedet og vitner sier at flytrafikken ble stoppet etter eksplosjonen. Først flere timer senere ble trafikken gjenopptatt.

- Vi skal iverksette undersøkelser for å finne ut årsaken til eksplosjonen, sier Ombati til AP.

En funksjonær, som ønsker å være anonym, sier til nyhetsbyrået de to skadde er en offiser ved sikkerhetstjenesten i landet og en tollbetjent.

Flypiloter som overvåket kommunikasjonen på kortbølgeradio har overhørt redningspersonell som spekulerte i om eksplosjonen skyltes uansvarlig behandling av eksplosive kjemikalier eller en gasstank.

Både Kenyas sivilie luftfartsverk og Kenya Airport Authority nektet å kommentere saken søndag.

Flyplassen er en av de mest travle i Kenyas hovedstad og er sentrum for charterfly for turister og flyfrakt. Flyplassen blir mest brukt til små- og mellomstore fly, samt helikoptre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere