Gå til sidens hovedinnhold

Eksplosjon på hotell i København

En mann skal ha forsøkt å sprenge seg selv i luften på et hotell i København.

Politiet har omringet den antatte bombemannen i Ørstedsparken i København. Mannen har et stort belte festet rundt livet.

Eksplosjon på et toalett
Politiet bekrefter at det har vært en mindre eksplosjon på et toalett på Hotel Jørgensen, melder dansk TV2.

Hotellet ligger i Rømersgade på Israels Plads i København sentrum. Mannen skal angivelig ha forsøkt å utløse en bombe på hotellet. Men motivet for handlingen er ennå ukjent.

- Vi har ikke motiv. Vi vet ennå ikke om det er et uhell, eller om han har gjort det med vilje, sier visepolitiinspektør i København, Henrik Møller Jakobsen, til Jyllands-Posten.

Jakobsen sier at hendelsen ikke blir behandlet som en terrorsak.

- Men vi tar alle forholdsregler, og derfor har vi satt alle mann inn, sier han.

Den antatte bombemannen skal ha flyktet inn i en park like etter eksplosjonen. Politiet iverksatte en omfattende aksjon da de fikk melding klokken 13.29 fredag ettermiddag. Like før klokken 16.00 ble mannen omringet av politistyrker.

Stort smell
Politiets bombegruppe har sendt inn en fjernstyrt maskin i Ørstedsparken, som skal fjerne en gjenstand som er festet til mannens kropp. Frykten er at dette er et bombebelte.

- De vil forsikre seg om at mannen ikke dør, dersom de går for voldsomt til verks, sier journalist i dansk TV2 Niels Brinch.

Danske medier melder om et stort smell i parken der den antatte gjerningsmannen er omringet. Det er uklart om politiet har gjennomført en kontrollert eksplosjon av det som trolig er et bombebelte.

Kilder opplyser til Ekstra Bladet at en mann født i 1983 fra Luxembourg, sto bak det som antas å være et mislykket selvmordsangrep.

- Blodig ansikt
Flere danske medier har snakket med vitner som sier de så en mann med blod i ansiktet og på armene, komme løpende ut av hotellet.

Politiet har sperret av store områder rundt Ørstedsparken.

Politiet søker også etter sprengstoff på hotellet, som er evakuert.

Det er uklart om politiet leter etter flere gjerningsmenn. Dansk TV2 opplyste tidligere fredag at fire menn, utstyrt med bombebelter, var pågrepet i Nordsjælland. Men politiet avviser dette.

Nettavisen følger saken.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene