Eksplosjon på Manhattan

En treetasjes bygning på Manhattan har kollapset etter en kraftig eksplosjon.

10.07.06 23:06

Er du i området? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no eller sendNA TIPStil 1984.

Brannmester Nicholas Scoppetta i New York tror kollapsen mandag morgen lokal tid, skyldtes en gasseksplosjon. Ifølge Det hvite hus er det ingenting som tyder på terrorisme.

TV-reportere på stedet rapporterte at det var flere mennesker innesperret i den fire etasjer høye bygningen, men brannmannskapene kunne ikke bekrefte dette.

Amerikanske myndigheter meldte tidligere mandag at to mennesker ble kjørt til New York Hospital, og at en brannmann var sendt til sykehus med smerter i rygg og nakke.

- Så den eksplodere
Bygningen ligger på 62. gate mellom Madison og Park Aveny. En skjønnhetssalong og et legekontor skal ha holdt til i bygningen. Området rundt den kollapsede bygningen er stengt.

Yaakov Kermaier (36) bor i nabobygningen og var vitne til eksplosjonen.

- Jeg så hele bygningen eksplodere rett foran meg. Alle rundt meg begynte å løpe, og ingen visste hva som var i ferd med å skje, sier han til New York Times.

-Aldri hørt liknende
Eksplosjonen skjedde like før klokken 9 lokal tid (15.00 norsk tid).

Knust glass ligger strødd utover hele området og kullsvart røyk stiger opp fra bygningen. Flere vitner hørte smellet, men ingen er sikre på om det var brannen eller eksplosjonen som kom først.

CNNs TV-vert Larry King befant seg på et hotell i nærheten og fortalte til CNN at eksplosjonen hørtes ut som en bombe og føltes som et jordskjelv.

- Jeg har aldri hørt noe liknende, sier King.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.