RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksplosjon på norsk skip

Sist oppdatert:
To besetningsmedlemmer ble alvorlig skadd i en eksplosjon om bord i den norskregistrerte kjemikalietankeren «NCC MEKKA» utenfor kysten av Brasil fredag.

– Skipet befinner seg nå utenfor Rio de Janeiro og vi kommer til å evakuere de to i land med båt der, opplyser Ole-Johan Haahjem i selskapet Odfjell som står for driften av skipet.

Tilstanden til de to skadde filippinske besetningsmedlemmene er ifølge Haahjem alvorlig, mens skadene på skipet begrenser seg til tanken der eksplosjonen fant sted.

Etanol-last
– Skipet hadde losset noe av lasten i Santos, men har en del etanol igjen om bord, opplyser Haahjem til NTB.

Odfjell har foreløpig ingen formening om hva som kan ha forårsaket eksplosjonen, som ikke skal ha ført til forurensning fra skipet.

– Vi har alt vært i kontakt med Sjøfartsdirektoratet og kommer til å begjære sjøforklaring i Rio de Janeiro så snart som mulig, sier Haahjem.

Norskbygd
«NCC MEKKA» er på drøyt 37.000 tonn og ble bygd i Norge i 1995. Kjemikalietankere eies av National Chemical Carriers i Saudi-Arabia, men er klassifisert av Det Norske Veritas og registrert i Norge.

Kjemikalietankeren har et mannskap på 27, blant dem tre fra Norge, 23 fra Filippinene og en fra Latvia.

Etter lossingen i Santos skulle skipet etter planen ha gått til Aratu i Brasil. Der skal skipet ta om bord mer last før det fortsetter til den amerikanske østkysten.

Odfjell i Bergen er et ledende internasjonalt selskap innen kjemikalietransport til sjøs, og driver en flåte på nærmere 100 skip. 54 av disse eies av Odfjell ASA.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere