RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksplosjon på Times Square

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Politiet sperret torsdag av Times Square i New York etter en eksplosjon. Se video.

Politiet sperret ved 04-tiden torsdag lokal tid av deler av Times Square i New York etter melding om en eksplosjon.

Se video på TV 2 Sumo: (Artikkelen fortsetter under videovinduet)

220118

Mann på sykkel
New York-politiets bombegruppe og brannvesenet har sikret området, og skal få bistand fra FBI i etterforskningen. Det er ikke meldt om personskader, melder Reuters. Innenriksdepartementet sier det ikke er ting som tyder på at det er noen direkte trussel mot USA eller amerikanske interesser.

- Det ser ikke ut til å være terror-relatert, men etteforskningen pågår fortsatt, sier talsperson Dana Perino ved Det hvite hus til Reuters.

Ifølge Sky News skal eksplosjonen ha funnet sted utenfor et av hærens rekrutteringskontor. Et vindu inngangsdøren i bygningen skal være ødelagt, men ellers er det ikke meldt om skader. kontoret skal ha vært tomt, melder AP.

Saken fortsetter nedenfor.

- Dersom dette er noe som er rettet direkte mot de amerikanske styrkene så er dette noe vi tar svært alvorlig, sier sjef ved kontoret og kaptein i Hæren, Charlie Jaquillard til AP.

Vitner fire kvartal unna og 40 etasjer opp, sier de kjente rystningene av eksplosjonen.

- Jeg var i 45 etasje og jeg kunne kjenne det, det var et voldsomt smell, sier Darla Peck (25) til AP.

Svart røyk
Øyenvitnet Nino Reyes (26) hadde akkurat åpnet kaffe-boden sin, da han hørte et smell og så en rød røyksky velte opp, for så å bli svart, melder Reuters. Han skal ha sett tre eller fire personer som løp fra stedet.

Ifølge AFP skal øyenvitner ha sett en mann på sykkel som kastet en mindre mengde eksplosiver mot en politimann, men ingen skal være arrestert så langt.

Politiet kan ikke si hvorvidt eksplosjonen har sammenheng med to lignende hendelser i New York. I oktober i fjor ble eksplosiver kastet over gjerdet mot Mexicos konsulat. I mai 2005 ble det samme gjort mot det britiske konsulatet. Ingen har påtatt seg ansvaret for disse to hendelsene, melder AP.

Undergrunnsbanen stoppet
Hendelsen førte til at linjene på undergrunnsbanen ikke stanset ved stasjonen på Times Square en stund etter smellet. Det skapte forsinkelser som har bredd seg utover morgenen, ettersom Times Square er et viktig knutepunkt for kollektivtrafikken.

Politiet ble varslet klokken 03.45 lokal tid. Det er foreløpig ikke bekreftet hva som eventuelt har forårsaket eksplosjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere