RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksplosjoner i Spania

Sist oppdatert:
Den baskiske separatistgruppen ETA skal ha detonert fire mindre eksplosiver i Navarra og spansk Baskerland tirsdag morgen.

Ifølge El Pais skjedde eksplosjonene ved domstoler fire forskjellige steder i landet. Bombene gikk av med noen timers mellomrom. Avisens nettutgave peker den baskiske separatistgruppen ETA ut som ansvarlige. Det har kun blitt meldt om materielle ødeleggelser, og ingen mennesker skal ha kommet til skade. En av bombene ble plassert i en vinduskarm på en domstol i Berriozar. Den fjerde bomben gikk av i en søppelbøtte nær en domstol i vizcaína de Gernika. Det ble ringt en advarsel om denne bomben til en lokalavis kort tid før den gikk av.

ETA har flere ganger detonert mindre eksplosiver i Spania som del av sin kampanje for et fritt Baskerland. Ofte har det blitt ringt inn advarsler om bombene i forkant.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere