*Nettavisen* Nyheter.

Ekstatiske voodoo-ritualer

Foto: Scanpix

Tusenvis samlet til voodoofestival.

Denne uka dro tusenvis av troende voodoo-tilhengere på pilgrimsreise til byen Cap-Haitien nord på Haiti.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

De troende deltok i renselsesritualer, ofret mat og drikke og gikk inn i religiøse transer under det årlige ritualet, ifølge Reuters.

Voodoo er en variant av verdens kanskje aller eldste religioner, tradisjonelle afrikanske religioner, og kan ha vært praktisert i over 10.000 år. Etter at afrikanere ble gjort til handelsvarer under slavehandelen og fraktet til Haiti, oppsto dagens voodoo som en kombinasjon av de tradisjonelle religionene og katolisismen, som er utbredt på Haiti.

Tilhengere av voodoo tror på en skaper og en åndeverden som er i aktiv kontakt med menneskene, samt understreker betydningen av samhold og et godt forhold til familien, særlig de eldre. Mange som praktiserer voodoo på Haiti er samtidig troende kristne.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Under festivaler og høytider setter prestene seg selv i transe for å kunne besvare de troendes spørsmål og kontakte åndene på deres vegne. Vanlige troende kan også gå inn i transe.

De som ikke har råd til å ofre kuer, kan i stedet tilby åndene klær, parfyme, sko eller andre personlige effekter de kan avse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.