Herbert Goodine (91) har bodd sammen med sin kone Audrey Goodine (89) på et pleiehjem i Perth Andover i New Brunswick nordøst i Canada, men har nå rett før jul blitt tvangsflyttet til et pleiehjem.

- Da jeg snakket med foreldrene mine i går, hørte jeg moren min gråte … Moren min sa «Jula er over for oss nå og dette er den verste jula vi noensinne vil ha. Hvorfor kunne de ikke ha ventet til etter jula?», forteller ekteparets datter Dianne Goodine Phillips via Facebook.

Ekteparet har vært sammen i 73 år.

Beskjeden kom fredag 15. desember og flyttingen ble gjennomført denne uka. Årsaken er at Herbert Goodine trenger pleie på det man i Canada kaller «nivå 3», mens hans kone Audrey er på «nivå 2», og pleiehjemmet de to har vært sammen på, kun behandler nivå 2.

- Det var tårer og ensomme ansikter da jeg dro fra moren min i kveld, skrev datteren på Facebook 18. desember.

Hun forteller til CTV News at hun ble gitt en frist på seks timer med å bestemme om hun ønsket at foreldrene enten begge skulle flyttes til et pleiehjem tre timer unna eller om faren og moren skulle bo i nærheten, men 30 minutter fra hverandre. Da hun ikke klarte å ta beslutningen, ble den tatt for henne, sier hun til den kanadiske nyhetskanalen.

- Den korte fristen var uakseptabel. Hadde dette skjedd tidligere i desember eller etter jul, ville det ha vært annerledes, sier Dianne Phillips.