RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ElBaradei økte presset mot Iran

Sist oppdatert:
Generalsekretæren i Det internasjonale atomenergibyrået sier han har tro på en diplomatisk løsning om Irans atomprogram, før samtaler med myndighetene i landet.

Generalsekretær Mohammed ElBaradei Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) ankom tidlig torsdag lokal tid flyplassen utenfor den iranske hovedstaden Teheran. ElBaradei valgte også torsdag å stille seg positivt for mulighetene for en forhandlingsløsning før han innledet samtaler med iranske myndigheter.

- Tiden er inne for en politisk løsning gjennom forhandlinger, sa han ifølge nyhetsbyrået AP.

Imidlertid gjentok han at landet må stanse anrikingen av uran - et viktig steg for å produsere kjernekraft eller atomvåpen.

Presset mot landets myndigheter har økt etter at president Mahmoud Ahmadinejad tirsdag bekreftet at Iran har lykkes i å anrike uran.

FNs sikkerhetsråd har gitt landet en frist til 28. april for å motbevise at landet planlegger å bli en atommakt. Rådet har bedt Iran om å droppe anrikingen av uran og tillate inspeksjoner fra IAEA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere