Eldre nonne ville stoppe tyvene - ble gjengvoldtatt

Elever ved Convent of Jesus and Mary School participate deltar i en protest etter at en eldre nonne ved skolen ble gjengvoldtatt av innbruddstyver. 

Elever ved Convent of Jesus and Mary School participate deltar i en protest etter at en eldre nonne ved skolen ble gjengvoldtatt av innbruddstyver.  Foto: Pranab Debnath (Ap)

Nonnen i 70-årene prøvde å stoppe tyvene fra å stjele fra en kristen skole i India.

En rekke svært brutale voldtektshistorier fra India har sjokkert verden i det siste.

Den siste i rekken av disse brutale forbrytelsene skjedde ved en kristen klosterskole i Vest-Bengal i India tidlig lørdag morgen.

Indiske medier melder at en gjeng på rundt 12 menn brøt seg inn på skolen, bandt fast sikkerhetsvakten før de gikk amok inne på skolen. Nonnen i 70-årene, som skal være den eldste nonnen ved skolen, skal ha forsøkt å stoppe dem, men ble i stedet kneblet og voldtatt av sju eller åtte av innbruddstyvene.

Nonnen ble innlagt på sykehus med alvorlige skader.

Tre andre nonner ble skadet

Mediene melder også at tre andre nonner skal ha blitt angrepet og skadet under innbruddet.

Mennene stjal penger fra skolen, vandaliserte et kapell og stakk av med andre blant annet en mobiltelefon, en pc og et kamera som tilhørte skolen, melder BBC.

Det er ikke lenge siden kristne grupper i India protesterte i den indiske hovedstaden Dehli fordi de føler seg angrepet og krever bedre beskyttelse.

Voldtekten av nonnen føyer seg inn i rekken bestialske voldtekter av kvinner i India.

Les også: Indisk TV-kanal protesterer mot dokumentarforbud

Indias datter

Tidligere denne uken viste NRK2 dokumentaren Indias datter», som tar for seg voldtekten og drapet på 23 år gamle Joyti Singh. I desember 2012 ble hun angrepet av seks menn, da hun tok en buss hjem etter å ha vært på kino med en mannlig venn.

Les også: - Jeg skrek, men ingen reagerte

Dokumentaren ble vist i flere europeiske land på kvinnedagen 8. mars, blant annet i Danmark, der dokumentarskaperen Leslee Udwin er bosatt.

Befolkningen i India har gått ut i gatene for å protestere mot de mange voldtektene. Det har også hendt at folkemengden har tatt loven i egne hender. For kort tid siden ble en mistenkt voldtektsmann dratt ut av fengsel og drept av folkemengden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.