Elefant fikk løstenner

Den thailandske dyrlegen Somsak Jitnyon har søkt om patent på sin nyeste oppfinnelse: Spesialkonstruerte løstenner for elefanter.

En tannløs gammel elefant ved navn Morakot har allerede fått det første gebisset.

Gebisset ble satt på plass under en operasjon tidligere denne uken. Morakot var for anledningen fullt bedøvet, og det tok bare fem minutter å få de nye tennene på plass, skrev Bangkok-avisen The Nation onsdag.

Få minutter etter operasjonen våknet Morakot av narkosen, i fin form og skrubbsulten. Hunnelefanten la i seg bananer og gress som den tygde uten problemer, og uten å trenge hjelp fra sine to mahout’er, den tradisjonelle betegnelsen på elefantpassere.

Somsak Jitnyon forteller til The Nation at han allerede har mottatt flere bestillinger på gebiss fra medlemmer av det thailandske elefanteierforbundet. Han har derfor kontaktet landets patentbyrå for å sikre seg enerett på framstillingen.

Elefanter er fortsatt i utstrakt bruk som trekkdyr og til andre arbeidsoppgaver i Thailand. Ifølge Somsak sliter om lag 10 prosent av landets rundt 2.000 arbeidselefanter med tannproblemer, og mange av dem kan ha god nytte av gebiss.

(NTB-DPA)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag