Gå til sidens hovedinnhold

Elefantmannen på bedringens vei

Svulsten i Huangs ansikt var så stor at han en gang fikk tilbud om jobb som monster på et sirkus. Se video.

Forrige måned begynte legene det møysommelige arbeidet med å fjerne den 23 kilos monstersvulsten fra ansiktet til kinesiske Huang Chuncai (31).

Litt etter litt skal den enorme svulsten skjæres bort. Første etappe er avsluttet, og 15 kilo av svulsten er borte, men det er langt igjen. Likevel var Huang svært lettet da han våknet etter den risikable operasjonen i juli.

187381

Flere svulster
Huang har flere svulster i fjeset, og den som nå er fjernet, var den største. Operasjonen varte i halvannen time, og alt gikk etter planen.

Legene ved sykehuset i Guangzhou i Guangdong-provinsen sør i Kina advarer imidlertid om at Huang kan få problemer med balansen etterhvert som utvekstene fjernes.

Svulsten i Huangs ansikt er 57 cm lang, og har en omkrets på 97 cm. Svulsten er den største som noensinne er registrert.

Ikke til salgs
Naturlig nok har den skapt store problemer for Huang, som kommer fra en liten landsby i Hunan-provinsen sør i Kina. Han ble mobbet gjennom hele oppveksten, og faren fikk en gang tilbud om å selge sønnen til en person som ønsket å stille ham ut som et monster på et sirkus.

Huang lider av en sykdom som kalles neurofibromatose. Det er en sjelden genetisk lidelse som gir ukontrollert cellevekst.

I mange år har han hatt store vanskeligheter med å prate, og hans venstre øye var fullstendig dekket av svulsten. Også venstre øre hang ned mot skulderen, mens høyre øre og kjeven var fullstendig borte i den massive svulsten.

25 år gammel mistet han alle tennene sine, og ryggen er blitt deformert på grunn av vekten av utvekstene.

Mistet balansen
Huang ligger nå til rehabilitering på sykehuset, og legene skal hjelpe ham med å lære å gå igjen etter operasjonen, i og med at hodet hans nå er flere kilo lettere.

-Her er problemet. Vi trodde fjerningen av svulsten ville lette byrden for ham, men etter operasjonen har han mistet balansen. Han trenger tid til å venne seg til det, sier legen Niu Lizhi.

Huang ser likevel ingen grunn til å deppe. Han føler seg mye bedre allerede.

-Jeg pleide å føle stort ubehag. Nå er over 10 kilo av svulsten fjernet, og jeg føler stor lettelse, sier han.

Kan vokse ut igjen
Fortsatt har han flere mindre svulster i ansiktet, og om tre måneder skal han gjennom en ny operasjon. Neste uke reiser han hjem for å slappe av og komme til hektene.

Dessverre kan svulstene komme til å vokse ut igjen, og Huang får behandling for å kontrollere slike symptomer.

Familien er bønder som bor i en avsidesliggende landsby, og har ikke selv penger til å betale kostnadene ved de omfattende operasjonene. Sykehuset har derfor tilbudt seg å dekke utgiftene.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?