RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elie Wiesel refser paven

Sist oppdatert:
Fredsprisvinner Elie Wiesel går hardt ut mot pave Johannes Paul II og hans kritikk av den såkalte sikkerhetsmuren Israel bygger i de palestinske områdene.

Wiesel mener paven med sin kritikk bidrar til å politisere terrorisme, ved ikke å ta hensyn til israelernes motiver for å bygge muren.

– Av en åndelig leder av en av verdens største og viktigste religioner, forventer jeg noe annet, nemlig en kunngjøring som fordømmer terror og drap på uskyldige, sier Wiesel til den italienske avisen Corriere della Sera.

– Det er galt å politisere terrorisme slik, sier Wiesel.

I talen der han kritiserte den israelske muren, tok Pave Johannes Paul II også avstand fra terrorhandlingene i Midtøsten.

– Jeg gjentar min klare fordømmelse av alle terrorhandlinger som den siste tiden er utført i det hellige land, sa paven i sin tale på Petersplassen sist søndag.

– På samme tid vil jeg påpeke at fredsdynamikken ser ut til å ha stoppet. Byggingen av en mur mellom de israelske og palestinske folk blir av mange sett som et nytt hinder på veien til fredelig sameksistens, sa paven.

– Det hellige land trenger i virkeligheten ikke murer men bruer, sa pave Johannes Paul II.

Elie Wiesel, som fikk Nobels fredspris i 1986, har selv høstet kritikk for sin taushet omkring Israels overgrep mot palestinerne i de okkuperte områdene.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere