RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Emily samler styrke i Gulfen

Orkanen Emily øker i styrke på sin vei over Mexico-gulfen og kan treffe fastlandet med en vindstyrke på over 200 kilometer i timen.

Orkanen Emily gjorde mindre skade enn fryktet da den traff Yucatan-halvøya i Mexico mandag. Likevel har orkanen krevd ti liv på sin ferd over Karibia og Mexico.

Emily er nå på vei over havet i Mexico-gulfen, hvor den øker i styrke, før den igjen ventes å treffe fastlandet tidlig onsdag morgen norsk tid.

Sent tirsdag norsk tid var den klassifisert som en kategori 2 orkan, men kan øke til en kategori 3 orkan med vindstyrke mellom 177 km/t og 208 km/t, ifølge National Hurricane Center i Miami.

Orkanvarsel er utstedt for området fra La Cruz i Mexico til Port Mainsfield i Texas, USA. Orkanens øye vil trolig ligge tett ved den vesle fiskerlandsbyen La Pesca i Mexico, hvor mange av innbyggerne barrikaderte vinduene og sikret blikktakene på husene sine.

- Overdreven selvtillit dreper mennesker. Å flykte er det beste forsvar, forteller den 67-årige fiskeren, Felipe Portillo, til nyhetsbyrået AP.

Portillo hjalp sin sønn med å bringe båtene deres i sikkerhet på land, før de planla å ta dekning lengre inn i landet.

La Pesca er en av rundt 20 lavtliggende mexicanske landsbyer som tømmes for mennesker før stormen. Mange av områdene hvor orkanen ventes å være sterkest er sparsomt befolket, men orkanen kan komme farlig nær Mexicos tredje største by Monterrey.

Sør i Texas ble strendene ved South Padre-øyene tømt for turister, samtidig som innbyggerne samlet sammen sandsekker som kan brukes til demme opp eventuelt flomvann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere